Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че отказът на украинския президент Владимир Зеленски да

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че отказът на украинския президент Владимир Зеленски да
Коментари Харесай

Защо канцлерът Шолц не иска да посети Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че отводът на украинския президент Владимир Зеленски да одобри немския си колега Франк-Валтер Щайнмайер в Киев, не дава опция на ръководителя на немското държавно управление да посети страната. Това сподели Шолц в изявление за ZDF.

Шолц уточни повода за отхвърли да посети Украйна и уточни, че към момента не е подготвен да пристигна в Киев. Според канцлера нежеланието на украинския водач да види Щайнмайер е удивително събитие. Според Шолц украинските управляващи постъпват неправилно. Той напомни какъв брой икономическа и военна помощ получава Украйна от Берлин.

Не можете да извършите това. Не би трябвало да се споделя, че на една страна, която дава толкоз доста военна и икономическа помощ, която е нужна за гаранции за сигурност, толкоз значими в бъдещето: президентът не може да пристигна

На 12 април немското издание Bild, базирайки се на източник в украинските държавни кръгове, заяви, че украинският водач е отказал да одобри немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в Киев поради неговите " връзки " с Москва . Щайнмайер планираше да посети Украйна на 13 април дружно с държавни делегации от други страни от Европейския съюз .

Причината за този акт на украинския водач били „ околните връзки “ на Щайнмайер с Русия, отбелязва изданието. Като външен министър той поддържа контакти с руския външен министър Сергей Лавров, а също по този начин се застъпва за построяването на съветския газопровод „ Северен поток 2 “.

Украинската страна по-рано упрекна Щайнмайер за „ обич “ към Русия. Например украинският дипломат в Германия Андрий Мелник обвини немския президент, че даже специфична интервенция в Украйна не е повлияла на отношението му към Москва.

Според Мелник Германия има прекомерно огромен интерес да поддържа връзки с Русия, изключително поради зависимостта й от доставките на съветски газ.

Самият Щайнмайер призна, че води неправилна политика. 

" Подкрепата на Северен поток 2 несъмнено беше неточност от моя страна. За това ни предупреждаваха и нашите сътрудници ".

Щайнмайер също по този начин акцентира, че не вижда изгледи за " връщане към статуквото " при настоящето съветско управление, написа Ленга ру.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР